INSTANT KAFA

Moderan i brz način života svakodnevno utiče na naše rituale i navike, stoga Instant kafa postaje sve popularnija za pripremu i u kućnoj varijanti. Instant kafa je napitak koji se dobija od dehidriranih zrna kafe. U proizvodnom procesu, dehidrirana kafa se formira u granule praha gdje se dodavanjem tople vode dobija napitak sličan tradicionalnoj kafi sa manjim procentom kofeina. Ova vrsta kafe priprema se jednostavnije od tradicionalne kafe. Sve što trebate jeste zagrijati vodu, a zatim sipati u šolju jednu ili dvije kafene kašičice OMCAFÉ instant kafe i promiješati. Neki ljubitelji ove kafe koriste mlijeko ili slatku pavlaku umjesto vode. Izbor je na Vama! Budući da je pravljenje kafe postalo svojevrstan ritual gdje je svako svoj majstor, a brzina je presudna, OMCAFÉ je razvio svoju liniju instant kafa: Extra i Classical. OMCAFÉ Instant kafu možete naći u pakovanjima od 2 g, 12 g, 100 g, 200 g. Kafa se proizvodi u saradnji sa njemačkim proizvođačem DEK.

Instant Extra je instant kafa bogatog ukusa i arome. Ova vrsta kafe se priprema jednostavnije od tradicionalne kafe. Sve što trebamo jeste zagrijati vodu, a zatim sipati u šolju jednu ili dvije kafene kašičice OMCAFÉ instant kafe i promiješati. Neki ljubitelji ove kafe koriste mlijeko ili slatku pavlaku umjesto vode. Izbor je na Vama! OMCAFÉ Instant Extra kafu možete naći u pakovanjima od 2 g, 12 g, 100 g, 200 g.

Instant Classical instant kafa bogatog ukusa, bogate arome i savršene punoće. Ova vrsta kafe priprema se jednostavnije od tradicionalne kafe. Sve što trebamo jeste zagrijati vodu, a zatim sipati u šolju jednu ili dvije kafene kašičice OMCAFÉ instant kafe i promiješati. Neki ljubitelji ove kafe koriste mlijeko ili slatku pavlaku umjesto vode. Izbor je na Vama! OMCAFÉ Instant Classical kafu možete naći u pakovanjima od 2 g, 12 g, 100 g, 200 g.

OMCAFÉ 2 in 1 je instant kafa koju smo osmislili za Vas, a proizvodimo je u saradnji sa njemačkim proizvođačem DEK. Instant kafa 2 in 1 je instant rješenje za potpuno uživanje. Idealan je način da se uživa u omiljenom napitku u bilo koje doba dana, u društvu ili ne. Smatra se da postoji više verzija o tome ko je izmislio instant kafu. Jedna je da su se još 30-tih godina prošlog vijeka Švicarci dosjetili da dehidriranom zrnu kafe dodaju izvjesnu količinu ugljenih hidrata i naprave instant kafu, te se ovakva našla u komercijalnoj upotrebi. Druga je da ju je izmislio američki naučnik japanskog porijekla, Satori Kato iz Čikaga. Zanimljiva informacija je da se širom svijeta popije oko 900 milijardi šoljica kafe godišnje. Način pripreme je jednostavan: sadržaj kesice (12 g) sipati u 150 do 200ml vruće (ne ključale) vode i promiješati.

OMCAFÉ 3 in 1 je instant rješenje za potpuno uživanje.
Za dobro jutro u dvoje, opušteno popodne, kada ste sami ili u dobrom društvu, idealan način da uživate u dobroj kafi kada ste u pokretu.
Vaš ˝Izgovor za razgovor˝.
Način pripreme: sadržaj kesice sipati u 150 – 200 ml vruće vode (ne ključale) i promiješati.

OMCAFÉ Cappuccino je napitak koji vodi porijeklo iz Italije. Vjeruje se da naziv potiče od franjevačkog monaškog reda Kapućini, koji se odlikovao braon mantijama sa kapuljačama (˝cappuccio˝ znači kapuljača na italijanskom). Ovaj napitak se pravi od espresso kafe, vrućeg mlijeka i pjene sa mlijeka. Pjena zadržava toplotu što omogućuva da ovaj napitak duže ostane vreo.
Savremene tehnologije i procesi proizvodnje doveli su nas i do razvoja instant kapućina. OMCAFÉ u saradnji sa njemačkim proizvođečem DEK i Meggle prozivodi Cappuccino, u tri ukusa: Vanilla, Chocholate i Classical. Zbog bogatstva ukusa, OMCAFÉ Cappuccino brzo postaje vaš ˝Izgovor za razgovor˝.
Način pripreme: sadržaj kesice (12,5 g) sipati u 150 do 200ml vruće (ne ključale) vode i promiješati.


OMCAFÉ 3 in 1 sa smeđim šećerom
– Za sve ljubitelje kafe koji traže dodatnu punoću ukusa, OMCAFÉ je pripremio instant kafu 3 in 1 sa smeđim šećerom.
Bogatoj aromi naše kafe smeđi šećer, dobijen iz šećerne trske, daje blagi, prefinjeni karamelast ukus, pa svaka šoljica ove kafe pruža dodatno uživanje našim čulima. Smeđi šećer visokog kvaliteta se zbog svoje mekoće lako muti i sjedinjava sa ostalim sastojcima, što omogućava brzo i lako konzumiranje ovog napitka na svakom mjestu i u svakoj prilici.
OMCAFÉ je trenutno jedini proizvođač kafe na našem tržištu koji u svom portfoliju nudi instant kafu sa smeđim šećerom.
Način pripreme je jednostavan: sadržaj kesice sipati u 150 – 200 ml vruće vode (ne ključale) i promiješati.