O NAMA

Šta nas čini tako posebnim?

U potrazi za najboljim vrstama kafa, stručnjaci iz naše firme obiđu gotovo cijeli svijet. Oni posjećuju pojedinačne uzgajivače sirove kafe i grade dugoročne, kao i lične odnose sa njima. Odlični klimatski uslovi za uzgoj kafe, kao i duga tradicija kultivisanja ove biljke, opredijelili su nas za plantaže i pojedinačne uzgajivače sirove kafe iz visokih predela pojasa Ekvatora. Da bi se izabrale najbolje vrste sirove kafe, naši eksperti degustiraju svake godine preko 400 probnih prženja. Kafa koju uvozimo i način na koji je pržimo, su neodvojivo povezani jedno sa drugim. Da bi iz naših najkvalitetnijih zelenih zrna kafe izmamili cjelokupan spektar aroma, razvili smo poseban način mljevenja i prženja, a koji i dalje usavršavamo. Ovaj proces traje već od ranih devedesetih godina prošlog vijeka, kada je ujedno i osnovana OMCAFÉ.

Naša oprema, posljednja riječ tehnologije na ovom polju, nam omogućava da u kontinuitetu održavamo visok i ujednačen nivo prženja i mljevenja, kao i da posebnim načinom pakovanja sačuvamo sve one opojne arome koje vam isporučujemo u svakom pakovanju OMCAFÉ. Posljednju riječ na kraju daju naši eksperti za kvalitet koji, uz naše cijenjene kupce, određuju kakav će biti ukus naše i vaše kafe.

Pozivamo vas da probate i uživate u našim izuzetnim vrstama kafe jer je svaka šoljica OMCAFÉ još jedan “Izgovor za razgovor”.