OMCAFÉ | Omcafé je ove godine proslavio Bajram sa Zenicom
16904
post-template-default,single,single-post,postid-16904,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive
 

Omcafé je ove godine proslavio Bajram sa Zenicom

Omcafé je ove godine proslavio Bajram sa Zenicom

Bom Impeks je za Kurban- bajram organizovao podjelu kurbana i prehrambenih paketa onima kojima je pomoć napotrebnija na području Zenice.

Kurbani sa po pet prehrambenih paketa su podijeljeni u Kantonalnu bolnicu Zenica i Javnu ustanovu ˝Dom-porodica˝ Zenica sa ciljem da olakšaju svakodnevnicu i uljepšaju Bajramske dane.

Prehrambeni paketi koji su se dijelili su opremljeni osnovnim životnim namirnicama, a kurbani provjereni i spremljeni u skladu sa propisima Islamske zajednice.

Tradicionalno se na Kurban- bajram, koji se proslavlja četri dana, prinosi žrtva ovna, a po pravilu kurbansko meso se dijeli siromašnima, rodbini, dok treći dio ostaje kući.

Bom Impeks je kompanija koja se bavi preradom i distribucijom kafe, a prepoznatljiva po brendu Omcafé.

Od samog početka svog postojanja teži ka društveno odgovornom poslovanju kako bi ostvarila što pozitivniji efekat na društvo i time izrazila brigu za društvenim zajednicama.